tag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post4092798565929169999..comments2023-09-17T16:06:09.196+02:00Comments on Frøken Bittersøt : Lag din egen surdeigsstarterBenediktehttp://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-14010978625119637002014-05-14T10:53:55.390+02:002014-05-14T10:53:55.390+02:00Hei Monica! Den delen av starteren du tar vekk, ka...Hei Monica! Den delen av starteren du tar vekk, kan du enten bruke til vaffelrører, pannekaker etc, eller du kan kaste den. Jeg mater starteren jevnlig med mel og vann. I deigen bruker jeg opp mot 1 dl, noen ganger litt mindre omtrent 3-4 ss. <br />Jeg forvarmer ovnen til 220 grader før jeg setter inn brødene og setter ned temperaturen til 160 grader og lar brødene stå i ca 70 minutter.<br />Du finner veldig mye god info her: http://www.surdeig.no/ :)<br />Benediktehttps://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-2597141304506161982014-05-14T10:19:55.910+02:002014-05-14T10:19:55.910+02:00Hei!
Eg er i skrivende stund på dag 5 av surdeigss...Hei!<br />Eg er i skrivende stund på dag 5 av surdeigsstarteren, men har et par spm.<br />Den delen av deigen du tar vekk, setter du den i kjøleskapet? "Mater" du den jevnlig med mel og vann så den ikkje "dør"? <br />Og ca kor liten del bruka du til sjølve brød-deigen? Et par ss? 1 dl?<br />Når da deigen er ferdig heva, er det berre å helle den i to brødformer å sette i ovnen på kor mange grader over kor lang tid?<br />Phui.... maaaange dumme spm her, men håper du har kloke svar til denne ferske surdeigs-testaren! ;-)<br />Monicahttps://www.blogger.com/profile/17159528946464479899noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-22643143118820578092012-11-20T10:15:44.551+01:002012-11-20T10:15:44.551+01:00Så spennende! Jeg fikk klart nei fra min kjære til...Så spennende! Jeg fikk klart nei fra min kjære til å starte med dette prosjektet før vi får litt større kjøkken, hihi. Men neste høst da skal jeg prøve meg på dette. Jeg elsker surdeig brød :DHannehttp://www.frusnikksnakk.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-24805315752106515042012-11-19T20:43:52.416+01:002012-11-19T20:43:52.416+01:00Så bra! Håper alt går fint med surdeigen denne gan...Så bra! Håper alt går fint med surdeigen denne gangen! :)Benediktehttps://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-73444808680991598102012-11-19T20:42:33.923+01:002012-11-19T20:42:33.923+01:00Så bra! :)Så bra! :)Benediktehttps://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-67664203540022131912012-11-19T20:36:22.807+01:002012-11-19T20:36:22.807+01:00Det er veldig spennende med surdeig! :) Du må test...Det er veldig spennende med surdeig! :) Du må teste det ut!Benediktehttps://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-56408496366009491652012-11-19T20:27:38.081+01:002012-11-19T20:27:38.081+01:00I mellomtiden får du kjøpe surdeigsbrød på bakerie...I mellomtiden får du kjøpe surdeigsbrød på bakeriet! :) Surdeigsbrødene på Godt brød er kjempegode :)Benediktehttps://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-25027482790612521582012-11-19T20:25:09.155+01:002012-11-19T20:25:09.155+01:00Navn på surdeigen også, det er jammen ikke værst! ...Navn på surdeigen også, det er jammen ikke værst! :)Benediktehttps://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-35353221510672753232012-11-19T20:24:37.271+01:002012-11-19T20:24:37.271+01:00Ja sant det er moro når beibiene sprer seg! :)Ja sant det er moro når beibiene sprer seg! :)Benediktehttps://www.blogger.com/profile/18172158209601941771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-32271571058843369412012-11-19T19:32:39.006+01:002012-11-19T19:32:39.006+01:00Dette innlegget har jeg ventet lenge på :) Min sur...Dette innlegget har jeg ventet lenge på :) Min surdeigsstarter opplevde samme skjebne som dine to første, og siden jeg ikke visste hvordan man lager en starter (og egentlig ikke hadde særlig lyst etter den første nedturen) har det blitt med den første jeg fikk! Nå er jeg inspirert igjen og har lyst til å prøve for andre gang! Tusen takk :D Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01391542104639717442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-87672866518042810192012-11-19T15:15:08.109+01:002012-11-19T15:15:08.109+01:00Oppdaget akkurat bloggen din via Melissaspania, og...Oppdaget akkurat bloggen din via Melissaspania, og den siste posten din traff meg midt i blinken. Nå skal jeg hjem å sette surdeig :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-85113730460184289742012-11-19T12:19:31.606+01:002012-11-19T12:19:31.606+01:00Det såg spennande ut, og litt avansert, Kankje eg ...Det såg spennande ut, og litt avansert, Kankje eg får prøve meg på noko slikt noko ein gong? <br />Her prøver vi å bake det meste sjølv, vert mykje betre då, og ein veit kva ein får i seg også.Anitahttps://www.blogger.com/profile/04835844360056694362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-78894555296976857772012-11-18T21:42:01.465+01:002012-11-18T21:42:01.465+01:00Det er litt av et prosjekt å bake med surdeig, og ...Det er litt av et prosjekt å bake med surdeig, og jeg har faktisk aldri gjort det. Det prosjektet sparer jeg til jeg får familie og barn og flere å mate ;) Liker veldig godt smaken av surdeig, og det er jo et stort pluss at det gjør brødene mye sunnere også!<br />Håper du har hatt en fin helg. KlemRagnhildhttp://www.ragnhildnordrum.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-78603716285779081832012-11-18T21:27:52.657+01:002012-11-18T21:27:52.657+01:00Jeg husker vi fikk surdeigsbrød av mamma når vi va...Jeg husker vi fikk surdeigsbrød av mamma når vi var liten. Vi hadde også en kjede-gave-greie på skolen med en surdeig som het hermann som man skulle ta en del av og bake brød, også sende videre. <br />Jeg må nok teste ut dette snart ja. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05484130763358042895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4332762461212582011.post-62291629433779672012-11-18T18:15:57.689+01:002012-11-18T18:15:57.689+01:00Så herlig!
Min starter som jeg har fått av en ven...Så herlig!<br /><br />Min starter som jeg har fått av en venninne som igjen fikk den av Gry Hammer står på min kjøkkenbenk og bobler og koser seg. Allerede har jeg gitt bort 3-4 deler til andre, og det er så morsomt at min bebiss blir spredt og gitt videre til andre igjen. Love!<br /><br />Vi spiser mer brød nå som jeg baker surdeigsbrød. Og som regel går det fint med blodsukkeret om vi har nok fett på.<br /><br />Fortsatt god søndag!Melissa Spaniahttp://www.melissaspania.nonoreply@blogger.com