Om meg

Jeg heter Benedikte og er familiens selvutnevnte miljøpoliti, mamma til tre og har en kjekk ung mann som heldigvis er overbærende med meg! Jeg skriver om bevisste miljøvalg, gjenbruk, mammarollen og sunn livsstil. Jeg har vært opptatt av miljøspørsmål i en årrekke, og etter at jeg ble mamma ble jeg også opptatt av at mine søte små skulle få det beste utgangspunktet i livet. Fra å være mildt sagt labert interresert i mat har det utviklet seg en interesse og lyst til å lage mat jeg ikke trodde jeg hadde i meg. Halvfabrikata, sukker og (så godt som all) gluten er for lengst kastet ut fra kjøkkenet! Men det har ikke alltid vært sånn. For en som før rørte ut vann i tørrposer er min nye livsstil en aldri så liten revolusjon. 

Siden jeg begynte å skrive denne bloggen har kostholdet gradvis endret seg, og nå ligger tradisjonskost og paleo mitt hjerte nærmest. Jeg har oppdaget fermentering og synes det er spennende med alt som bobler og lever på kjøkkenbenken! Plutselig stod jeg en dag med rå lever på fatet, slukte rå eggeplommer og  hadde litervis med upasteurisert melk i kjøleskapet. Jeg har også skjønt at fett ikke er farlig, og ser at jeg og de rundt meg har det så mye bedre når vi putter riktig mat i kroppen.

Nå lages så og si alt fra scratch, og slik unngår vi ekle tilsetningstoffer og annen gift for kroppen. Maten skal være ren, slik den var før menn og kvinner i hvite frakker begynte å tukle med den. Riktig behandlig av råvarer er også viktig for meg. Det er mange veier som leder til Rom, og jeg har funnet min vei. Jeg prøver å bruke økologiske råvarer og er opptatt av at maten skal være naturlig, sunn og gjøre kropp og sinn glad! Læringskurven har vært bratt og jeg har lært mye gjennom prøve-og-feile-metoden :) 

I tillegg til å rense kjøkkenskapene har også skapene på badet fått gjennomgå. Et forsøk på å unngå palmeolje i kroppspleie førte til intense selvstudier om skumle tilsetningstoffer og giftstoffer i hud- og hårpleie. Grønn kroppspleie viste seg å være en større utfordring enn ventet, men etter detektiv virksomhet ble alt på badet byttet ut med bedre alternativer.  Alle de konvensjonelle produktene gikk på hodet ut, og nå ser jeg på produktene som den giften de er. 

Jeg har dessuten en stor kjærlighet for gjenbruk og vintage som fører til at alle mulige retroting finner veien hjem til oss. Jeg blir kjempeglad om du legger igjen en kommentar :)4 kommentarer:

 1. Hei! Har en liten ting til deg på bloggen min :)

  SvarSlett
 2. Du inspirerer meg til en bedre livsstil! <3

  Tusen takk! <3

  SvarSlett
 3. Hei.

  Jeg er en av dem som følger med i bloggen din.
  Uten at du vet det så har du lært meg masse og gitt meg masse inspirasjon og motivasjon.

  Du har en superflott blogg!!

  Jeg har imidlertid ett ønske om å samle mange supermat-elskere på ett sted og har derfor idag opprettet ett forum for dette.

  Jeg vil gjerne invitere deg dit, og så håper jeg at du vil være med å bygge opp dette forumet og invitere dine venner og følgere etterhvert dersom du liker ideen.

  Man må registrere seg for å få tilgang på hele forumet, og jeg har som sagt såvidt begynt å forme det, så det er mye som gjenstår.

  Adressen er: http://supermat.diskusjoner.net

  Dersom du ikke liker ideen eller av andre grunner ikke ønsker å være med så respekterer jeg det. Jeg kommer likevel til å følge med bloggen din videre. :)

  Ha en flott dag.

  SvarSlett
 4. Super-inspirerende blogg, hilsen fra en engasert med-søster

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...