mandag 23. juli 2012

Se min hage!

Sommerværet her hjemme er ikke noe å skryte over, men på den andre siden ser kjøkkenhagen min ut til å trives ypperlig i ruskeværet! Se hva jeg har høstet de siste dagene!

Babyleaf

Ruccola

Reddiker

Det er virkelig en god følelse å spise økologisk mat fra sin egen hage! :) Grønnsakene som trenger varme har dessverre ikke klart seg, men salatene ser ut til å stortives. Jeg har ikke hatt store problemer med brunsnegler, men det har dukket opp en og annen i ny og ne. Noen som har tips til hvordan jeg kan holde den borte uten å gå på bekostning av økologien? Katter holder jeg borte med appelsinskall etter tips fra min svigermorfar som var gårdsgutt. 

Og så har guttene mine vært i skogen og plukket blåbær. Enda var det mange umodne så vi var nok litt tidlig ute, men de kom allikevel hjem med bøtten full :) Blåbær fra butikk og fra skogen er to villt forskjellige smaksopplevelser! Namnam! :D

7 kommentarer:

 1. Så herlig!! Kan jo ikke bli bedre enn å plukke egendyrket økologisk mat! Dette misunner jeg deg!! Pappa er gartner, så vi har alltid hatt kjøkkenhage med masse godt, men nå mens de holder på å bygge hus, har vi det ikke.. Og jeg savner det SÅ!
  Vil bli flinkere til å plukke bær jeg også! er jo egentlig kjempeteit å kjøpe bær i butikk, når skogen er full av sunnere bær- og de er helt gratis! Og sopp vil jeg også plukke til høsten!
  God kveld til deg! klem

  SvarSlett
 2. Soppen er allerede moden den, i hvert fall kantarell! Det er virkelig herlig med hjemmedyrkede grønnsaker, vi som har muligheten til å dyrke litt selv er veldig heldige. Hos oss har ikke salaten tatt av, den er helt lysegrønn og litt vassen, og grønnkålspirene ble spist av enten fugler eller rådyr... Vi har litt mangold, da, det er nesten som spinat og funker bra i smoothies og juice. I dag plukket jeg masse kirsebær og bringebær, nam!

  SvarSlett
 3. Ååh, norske blåbær har jeg ikke smakt på mange år. Håper jeg kommer over noen boder i sommer som selger noen kurver :)

  SvarSlett
 4. Nam :) Herlig! Håper vi kommer oss på plass i den nye leiligheten vår så raskt at jeg rekker minst ei runde med ruccola på sensommeren :D Og så håper jeg at jeg klarer å smette inn en blåbærtur innimellom oppussingsarbeidet. Vi pleier å fylle opp fryseren med blåbær så vi kan ha på frokostblanding nesten vinteren gjennom.

  SvarSlett
 5. Åh, det ser deilig ut! Skulle gjerne hatt min egen kjøkkenhage. Hadde store ambisjoner i fjor, men det gikk i dass, og jeg har i år innsett egen begrensning og heller gjort meg til andelsbonde. Med ansatt gartner :)

  SvarSlett
 6. oh blåbær fra skogen er noe helt eget ja! Så fin blogg du har, liker!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...