onsdag 3. oktober 2012

Hjemmelaget nugatti for den late

Hjemmelaget nugatti for den late er superenkelt og tar kun et par minutter å lage. Og det beste av alt, det er ingen grunn til dårlig samvittighet! Her elsker 2 av 3 barn sjokoladepålegg, og dette er et supert alternativ til butikkkjøpt Nugatti som er proppet full av sukker og annet grums.Du trenger:
❀ 2-3 ss nøttesmør av ønsket slag. Jeg pleier å bruke Artisana sitt rå mandelmør, men var tom og brukte derfor Helios sitt hasselnøttsmør.
❀ 1 stor ss lucuma
❀ 1 stor ss rå kakao
❀ 2-3 ss lønnesirup
❀ Noen dråper hasselnøtt stevia (kan sløyfes hvis du bruker hasselnøttsmør)

Bland alle ingrediensene sammen for hånd til det er blitt en fin masse. Så er det bare å ha på favorittskiven!

[Lucuma]
Lucuma er en tropisk frukt som vokser 1000-2400 meter over havet i det subtropiske klimaet i Chile, Peru og Ecuador. Lucuma inneholder vitamin B3, fiber, betakarotenog jern. Den søte smaken gjør at den er perfekt i smoothie, pålegg og iskrem.


7 kommentarer:

 1. Ja, DÉT er nugattien sin det for late dager, så raskt, så enkelt, sunt og helt nydelig!

  SvarSlett
 2. OooOOoO, nam nam NAM!!! SÅ godt der høres ut, det skal lages! Jeg er storfan av det hasselnøttsmøret der, og det fra Rapunzel også. Hasselnøtter og sjokolade er jo er herlig kombinasjon!
  God torsdag Benedikte! :)

  SvarSlett
 3. Høres godt ut!! Jeg har aldri spist Nugatti/sjokoladepålegg i mitt liv.....Vet ikke hvorfor, har liksom ikke fristet....Men dette fristet!!
  Fin kveld til deg:-)))
  Klem Siri

  SvarSlett
 4. Kul oppskrift og den smaker helt sikkert smashing digg. Hasselnøttsmør er jo genialt framfor nøtter :D

  SvarSlett
 5. Hehehe, nå begynner jeg visst å bli trøtt, for jeg leste "hemmelig nugatti for den late". :) Er glad du ikke holdt den hemmelig, for dette så både godt og lettvint ut! :D

  SvarSlett
 6. hvor får du tak i alle varene man trenger for å lage det du legger ut ?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan handle dem enten på helsekost eller iHerb. Nøttesmør og lønnesirup finner du på enkelte Menybutikker med godt utvalg. Er du ikke så nøye på om kakaopulveret skal være raw, kan du kjøpe vanlig øko på butikken (Kiwi har øko og fairtrade uten e-stoffer). Finner du ikke lucumapulver kan du droppe det og heller bruke litt mer kakao, men det gir en god og søt smak. Lucuma og stevia finnes på helsekost.
   Har du ikke handlet på iHerb før kan du forsøke det. Bare husk å handle for under 200 kr per ordre (del heller opp i flere ordre, iHerb slår dem ikke sammen) for å slippe toll. iHerb er mye rimeligere enn helsekostbutikker. Bruker du min rabattkode NIQ785 får du 5 dollar rabatt på ditt første kjøp. :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...