onsdag 8. mai 2013

Aluminiumsalderen

Dere MÅ se denne dokumentaren på NRK nett-tv om nervegiften alumium. For 100 år siden var det ingen som visste hva dette lettmetallet var. I dag er det brukt i utstrakt grad i blant annet solkrem, vannrensing, øyenskygger, eyelinere og maskara, syrenøytraliserende medikamenter og vaksiner. De fine aluminiumskornene tetter porene og forhindrer transpirasjonsporsessen, og er derfor å finne i de aller fleste deodoranter på markedet. Aluminium er en dokumentert nervegift, og kroppen klarer ikke å skille ut denne giften. I stedet taes giften opp i kroppen og kan skade hjerte og lunger, gi kreft, forårsake barnløshet og føre til utvikling av alzheimers. Dessuten er utvinning av aluminium svært skadelig for miljø og helse. Regnskogen ødelegges, jordsmonn ødelegges, liv blir ødeleagt. Norsk Hydro har en stor finger med i spillet. Skruppelløst, hensynsløst og brutalt. Så kast alumiumsfolien, les på alle etikkettene i baderomsskapet og dropp brusboksene.

Menneskets grådighet og dumskap kjenner ingen grenser.

Filmen er tilgjengelig frem til 8. juni og kan sees HER.

Les om andre miljøgifter i deodoranter HER.

10 kommentarer:

 1. Ai ai ai, av og til kan man bli sprø av alt som er farlig. Men det er SÅ viktig å bli bevist det! Jeg drikker ikke ting fra bokser, og vet at alt jeg putter på kroppen/huden erhelt rent, men jeg har brukt endel aluminuimsfolie fordi jeg synes det er så greit å ovnssteke grønnsaker på + lage sjokolade på.
  Skal få sett den dokumentaren i løpet av uken!!
  Håper du har en god dag :) Klem

  SvarSlett
 2. Jeg har blitt litt mer bevisst dette i det siste, men denne filmen har jeg ikke sett. Tusen takk for at du informerer!! :)

  SvarSlett
 3. Skal se dokumentaren når jeg har litt tid snart! Det er skummelt hvor mye gift vi har rundt oss, og får i oss uten at vi veit det. Nå er jeg heldigvis mer bevisst. Ha en fin dag:D

  SvarSlett
 4. Flott innlegg! Så bra at du setter dette på dagsordenen! :) Her i huset er aluminiumskjelene long gone, og jeg prøver ellers å være så bevisst som mulig.

  SvarSlett
 5. Fikk sett denne dokumentaren i kveld jeg også. Jeg så tidligere i vår at også mattilsynet advarer mot at vi får i oss for mye aluminium totalt hvis vi bruker antiperspirant i tillegg til det vi får i oss gjennom maten. Jeg har heldigvis endelig funnet en god deodorant uten aluminium, men vil også prøve å minimere bruken av aluminium ellers.

  Jeg ble ordentlig sint av den delen av dokumentaren som handler om Norsk hydro og alle ødeleggelsene av regnskog, fiskedød og helseproblemer for lokalbefolkningen i kjølvannet av utvinningen av aluminium. At det går an!

  Og plutselig har jeg visst begynt å blogge litt igjen, og det er jeg glad for å se at du også har :-)

  SvarSlett
 6. Uff, der kom enda en ting å passe seg for. Jeg har ikke sett filmen, men gjør det sikkert snart. Har hørt om antiperspiranter før, og kjeler, men har ikke tenkt på aluminiumsfolie og vannrensing. Guffent :(

  Veldig flott at du tar det opp.

  SvarSlett
 7. Jeg gikk rett inn på badet og sjekka...Buhu...min Ånglemark deo som både er Svanemerket og AAF merket, inneholder aluminium. Nå får jeg gå på jakt etter en ny en... Kan du anbefale noen???

  SvarSlett
 8. Fint innlegg, takk for at du deler!

  SvarSlett
 9. Den SKAL jeg se! Thanx for sharing!:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...