søndag 27. november 2011

Hadet krokodiller!

Jeg innrømmer det (om enn noe motvillig) - jeg er veldig glad i søtsaker! Eller det vil si, jeg er veldig glad i smågodt og sjokolade. Det er min akilleshæl. Jeg VET at det ikke er sunt, at det er dyrt, at det er fullt av alt mulig kroppen ikke har godt av, at jeg får hull i tennene av det - og at det er fullt av palmeolje?

Turen på butikken på lørdag for å handle inn lørdagsgodt med min 7 år gamle sønn så jeg for meg skulle bli en utfordring. Riktignok kan man finne godteri på helsekostbutikken, men kidsa er IKKE begeistret for dette. Jeg har forklart etter beste evne for mine to 7 åringer hvorfor vi ikke skal spise mat med palmeolje, og de er saktens enige i at det ikke er kult at orangutanger og tigre dør for at vi skal ha billig olje i maten vår. Derfor aksepkterte de også at det er ikke alt smågodtet i butikken vi kan kjøpe - uten protester og faktisk synes min sønn det var litt stas å handle snop. Jeg leste på alle etikettene over smågodtet og vi fylte posen med palmeoljefritt snop og lot alle snop med vegetabilsk olje/fett fint ligge igjen i hyllene. Guttene var storfornøyd! :) (Mitt høydepunkt var da den ene tvillingen skulle forklare den andre hvorfor vi ikke skulle spise snop med palmeolje :)

Min absolutte favoritt er de orange/svarte og hvite krokodillene, men disse havnet dessverre i nei-kategorien. Mitt lange kjærlighetsforhold til disse krokodillene ser ut til å være over. Disse krokodillene jeg fikk et helt påskeegg fullt av min beste vennninne den dagen jeg fylte 18. Så glad er jeg i dem! Men nå er det slutt!

Hadet krokodiller!

5 kommentarer:

 1. Ånei. En av mine favoritt godterier også. Forundrer meg ikke at det inneholder palmeolje.

  Hvilket smågodt har du funnet som ikke inneholder palmeolje?

  SvarSlett
 2. Vilken fin blogg du har! Här får jag bli läsare. Jag är själv en läsare av innehållsförteckningar, och värjer den ospecificerade veg. oljan samt palmoljan.
  Och vad kul att du gillar det jag syr. Omm du är intresserad av klänningen så kan du bara skicka mig ett mail. Jag har den kvar.
  Ha en fortsatt avstressad förjulstid!
  Malin/Holdbart

  SvarSlett
 3. Fant godteri uten palmeolje ja! :-) Men det var nok dessverre bare rundt 1/3 del av godteriet som var uten veg. fett/olje. Brukte litt tid på å lese på alle lappene på løsvektsnopet! ;-) Men lærer meg nok fort hva som inneholder/ikke inneholder palmeolje, så etter en stund går det lett som en lek!

  SvarSlett
 4. Oooo, ok, da må jeg slutte med de krokodillene også.. Hva med en oversikt over hvilke smågodt som ikke inneholder palmeolje?

  Og senere matvarer? :)

  SvarSlett
 5. Ege, det er ikke lett å holde seg unna palmeolje nei, og noe må man nok dessverre ofte.. :S Liste over hva som ikke inneholde palmeolje er en så omfattende jobb at jeg vet ikke om jeg tør å begi meg ut på det engang! Men Grønn Hverdag holder på å utarbeide en liste :-) Men en gylden regel er å lese på etikettene og unngå vegetabilsk fett/olje, så er man rimelig trygg! :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...