fredag 16. desember 2011

Julegavetips

Vi har fått julegaven vår i år vi - skolen vår skal bestå! Det er den aller beste julegaven vi kunne fått!

Det er enda 8 dager til jul, og her er noen økologiske og miljøvennlige gavetips til de som er sent ute med gavene! (NB! Inneholder SPOILERS for de som skal få gave fra meg i år!)

Jeg er stor fan av Weleda sine produkter, og nå får du kjempefine gavesett med Weleda produkter. En kjempefin gave om man vil oppmuntre noen til å bruke miljøvennlige, grønne og palmeoljefrie produkter! Disse får man i helsekostbutikker som Kinsarvik og Sunkost.
Andre fine miljøvennlige og palmeoljefrie kroppspleieprodukter er produktene fra Grønn Såpe. Her får du også kjempefine gavepakker, med små lapper om hvert produkt i pakken.
Nøstebarn har kjempefine ullklær til store og små, og jeg falt helt for disse skjønne lekene, som noen barn jeg er glad i skal få - frottehare i økologisk bomull og kosesau i 100% ull.

Malin som driver bloggen Holdbart, syr barneklær av økologiske stoffer eller gamle stoffer som har fått nytt liv. Snuppelupp får seg en kjempefin kjole sydd av loppis stoff.


Regnskogfondet har mange fine gaver med mening. Regnskogfondets gavebevis er en kjempefin gave som gir venner og familie muligheten til å bevare et regnskogområde i et helt år! Bevaring av regnskogen bidrar til å bremse global oppvarming, og samtidig er du med på å bevare de mange dyre- og planterarter som lever i regnskogen. 
Mange andre veldelige organiasjasjoner tilbyr gaver med mening, blant annet UNICEF og Flyktningehjelpen. 


Foto: Regnskogfondet


Opplevelser er en fin gave å gi til den som "har alt" eller kanskje en gave til hele familien, som kinobilletter, klippekort i svømmehall, en tur på teater eller konsert! Opplevelser er noe man ofte ikke unner seg selv, men blir kjempeglad når man får!

Et lite tips er også å gi til de som ikke har så mye - rydd på loft og kjeller og gi vekk leker barna ikke bruker lenger eller klær som er blitt for små. I gjennomsnitt har norske barn 617 leker! De siste 5 år har hvert norske barn i gjennomsnitt fått 87,5 kilo leker (kilde: Fremtiden i våre hender). En fin tradisjon vi har hjemme er å involvere barna til å finne frem leker de ikke lenger bruker og deretter gi disse videre til andre som vil få glede av dem. Det lærer dem at det er fint å gi, og å bry seg om andre. Det er noe de er stolt av og gjør med glede, og de synes det er stas å vite at noen andre barn har glede av de lekene de selv har hatt mye glede av! :-)
Det er flere organisasjoner som tar i mot leker, klær, sko, tepper etc, for eksempel Romaniahjelpen. Skjekk der du bor!


Ha en avstresset og fortsatt fin adventstid!


5 kommentarer:

 1. Dette innlegget likte jeg veldig godt! Viser masse medmenneskelighet og omtanke, men slik er jo du <3

  Kjempefin kjole til lille snuppelupp, som er så søt og god!

  Mange flotte gaveidèer :D

  Millaklem

  SvarSlett
 2. Personlig syns jeg julegave styret er helt hysterisk... Men, folk forandrer seg jo forhåpentligvis underveis :)

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg fikk ikke tak i adressen til hun som egentlig vant julegavetipskonkurransen, så jeg har trukket på nytt - og da vant du :) Om du har lyst på kokeboka "Velsmakende vegetarisk", kan du sende meg en e-post på anneolga @ hotmail.com

  SvarSlett
 4. Milla: Så fint sagt av deg. Nå ble jeg glad :)

  Ege: Enig, det er alt for mye kjøpehysteri og overforbruk i julen! Derfor er det fint å kunne gi noe som betyr noe i stedet for å kjøpe noe av plastikk som man egentlig ikke trenger.

  SvarSlett
 5. Så bra inlägg, med bra tips! Och så kul att se klänningen i bruk ;)
  God jul!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...