fredag 27. april 2012

Dehydrator in da house!

Verdens beste kjæreste (min selvfølgelig! :) har kjøpt en dehydrator til meg i bursdagsgave!  I går dukket den opp på døren, og jeg gleder meg sånn til å begynne å bruke den! Nå er alle deler vasket og den er klar til bruk! Dehydratoren er 9 brettsmodellen med timer fra Excalibur og er kjøpt på Sanabona. Jeg synes det var best for å slippe moms+toll og så er det greit å ha kjøpt den i Norge om noe skulle ryke. Kundeservicen på Sanabona er helt fantastisk og de er veldig hjelpsomme. Den finnes også i hvit, 5 brettsmodell og uten timer. Jeg synes det var best å ha den med 9 brett ettersom 5 brett kan bli litt for lite. Timer gjør også det hele litt enklere slik at jeg slipper å følge med på tiden. :)

Spesielt vakker er den dog ikke

9 brett

Temperaturvelger og timer

Paraflexx underlag for å tørke flytende masse som for eksempel knekkebrød

En dehydrator brukes i raw food verdenen og bruker lave temperaturer og vifte for å tørke mat. Den fjerner vann fra maten men holder beholder enzymene i maten. Når man baker, koker eller steker maten forsvinner mye av næringen i maten, men med en dehydrator går ingenting til spille. En dehydrator bruker dessuten lite strøm i forhold til en komfyr.


En ny verden har åpnet seg for meg! To be continued....

34 kommentarer:

 1. Gratulerer! Dehydrator er GULL! Bruk den for det den er verdt!!

  SvarSlett
 2. Ååå så spennende! Ønsker meg en selv, men skulle gjerne ønske de så finere ut ja! Ikke akuratt en pyntegjenstand på kjøkkenet det der :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Vakker er den ikke nei, men jeg blir nok glad i den likvel! ;)

   Slett
 3. Gratulerer med dehydrator. Leker med tanken om å skaffe en selv...

  SvarSlett
 4. Aaah, herlig! =D En slik en har vi også. Samboeren og jeg droppa nemlig julegavene til hverandre og kjøpte en slik en istedenfor i fjor, og vi har ikke angra et sekund. Den er stygg som rakker'n, men sååå mye godt som en kan lage i den, så blir en fort glad i den allikevel. ;d

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! :) Gleder meg til å ta dne ordentlig i bruk!

   Slett
 5. WOW! Dette var nytt for meg. Genialt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får komme ut på besøk til meg så skal du få noen dehydrerte godbiter ;)

   Slett
 6. Heldig du er! Og så grei kjøreste du har ;) Jeg gleder meg til å se hva du klarer å trylle ut av denne. Og i tillegg til dette med strøm og sånt, så kan du jo i tillegg lage mye mer mat på en gang og dermed bruke den mindre enn en komfyr du kanskje ville brukt flere ganger daglig. Vi har siklet på en dehydrator lenge nå, kanskje vi bare skal investere i en. Den kommer nok til å bli flittig brukt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja gjør det, alle jeg kjenner som har en slik sier at en ny verden har åpnet seg og alle ESLKER den! :)

   Slett
 7. spennende!! har lyst på en selv, men blir nok en liten stund før jeg kan ta meg råd til en slik. juicer kommer først! (og iphone, håhå!)

  SvarSlett
 8. OooOo, YEY :D Lucky you!! :) Kjenner jeg blir litt misunnelig nå! (bare snilt misunnelig altså ;))
  Gleder meg såå til å se alt det gode du kommer til å lage i den! Håper du viser oss alt sammen!
  Ha en kjempefin helg <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lov å være snilt misunnelig! ;) Gleder meg til å ta den skikkelig i bruk, lover å vise hva jeg lager i den! :)

   Slett
 9. Ååå, så heldig du er! Gøy!

  SvarSlett
 10. GRATULERER så mye med ny bestekompis! Jeg syns dog. ikke du skal klage over utseendet for du har i det minste plass til den på kjøkkenet!!! Hehehe, jeg ville glatt byttet en enda større (og la oss si mindre pen) dehydrator for et stort nok kjøkken til å ha den stående der! ;)

  Masse lykke til med dehydrering :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Den har stjelt ganske mye av plassen på kjøkkenbenken. Jeg har allerede vært å snoket i oppskriftene dine på mat i dehydrator! Jeg må nok prøve noen av dem ja :)

   Slett
 11. Hei! Spennende :) Jeg er nysgjerrig på lydnivå..bråker / rister den noe?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! :) Den rister ikke men er ikke akkurat stillegående. Den har jo en vifte som går hele tiden. Så ja, den bråker en del. Vet ikke helt hva jeg skal sammenligne med, men kanskje en skotørker x 2 eller noe slikt :)

   Slett
 12. ÅÅÅ jeg vil også ha =D Du er så heldig! Gleder meg til å lese om hvordan du syns den er.

  Har kjempelyst på en selv, men mange sier at de bråker sånn, så er usikker. Vil gjerne høre hva du mener om støynivået =)

  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Foreløbig er jeg så glad for å ha fått den i hus, men den bråker litt ja. Men jeg regner med at jeg kommer til å bli glad i den likevel og at alt det gode jeg kan lage i den veier opp for bråket! :)

   Slett
 13. Snill kjæreste du har, og gratulere med en Excalibur ;-)

  SvarSlett
 14. AH. Lucky you! Den står øverst på ønskelista mi og! Etter leilighet. Må først ha plass til den :) gleder meg til å se hva du får ut av den :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja sant jeg er heldig! :D Fortsettelse følger :)

   Slett
 15. Så spennende :) Jeg har også lyst på en sånn en gang.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...