onsdag 15. august 2012

Raw bananiskrem med sjokoladesaus

Iskrem hører sommeren til, men i motsetning til rusk og rask som finnes på butikken fulle av palmeolje, raffinert sukker og annet grums er denne så sunn som is kan bli. Leser du etikketten på ispakken nøye er det ikke sikkert du blir like ishungrig. De aller fleste produkter med vaniljesmak inneholder slettes ikke ekte vanilje, men det kunstig fremstilte stoffet vanillin som lages av råtten tømmer. Urk. Denne rå isen inneholder kun naturlige råvarer og ikke noe grums. Dessuten er den utrolig enkel å lage og passer godt for late sommerdager. Og så er den kjempegod!


Raw bananis er kjempe enkelt å lage og krever ingen ismaskin. Du trenger:
3 oppkuttede frosne bananer
1 ss rå kakaonibs (kan sløyfes)
Ha bananene i food prosessoren og vent 5-10 minutter til de har tint litt. Når bananene har tint litt kjører du dem (og evt cacaonibs) i foodprosessoren til de blir myke. Dette vil ta ca 5 minutter. Stopp innimellom for å skrape ned på sidene.

Sjokoladesausen lager du av 2 ss lønnesirup og 1 ss rå kakao. Bland sammen og drypp over bananisen. Pynt gjerne med hakkende valnøtter og mandler.

Rå kakaonibs er fullpakket med antioksidanter som helper med å bekjempe fire radikaler og er dessuten en god kilde til magnesium, kalsium, jerk, sink og potassium. Dette kan igjen føre til mer energi, øke blodsirkulasjonen og virke kolesterolhemmende. Hvem vil ha is sier bare jeg! :D

2 kommentarer:

  1. Såå fristende bilder!! Bananis er nydelig! Dessverre har jeg ikke food processor, og den blir for rennende i blenderen! Men det er fantastisk godt, og jeg gleder meg til en FP er i hus!
    Sunn god og enkelt! :D
    Ha en fin dag søte deg<3

    SvarSlett
  2. Oh my, det såg godt ut :) Du har en veldig fin blogg!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...