fredag 24. august 2012

Raw miso suppe

Misosupper er en av mine absolutte favoritter ever! En av mine beste venninner har en mamma fra Japan og hennes misosuppe (og fiskegrateng!) er det foreløbig ikke noe som kan måle seg med. Men denne rå varianten kommer ganske høyt opp! :)


Du trenger:
Sweet miso white (helsekost)
Wakame (helsekost)
2 sopp
1 vårløk
1 Gulrot, skrelt i strimler

Kok først opp 1/2 liter vann og vent til det har kjølt seg ned til ca 37-40 grader (fingervarmt). Bland så i 2,5 ss miso paste i vannet og rør det godt ut. Ha i en liten håndfull wakame sammen med resten av ingredensene. Wakame utvider seg i vann, så vent ca 5 min til den er ferdig bløtlagt. Ha over lokk så ikke suppen blir kald.

Wakame er en sjøplante mye brukt i japansk og koreansk matlaging. Den inneholder omega 3, og hjelper på fettforbrenningen. I tillegg smaker det jo kjempegodt! :)

Yumyum! 


5 kommentarer:

 1. Jeg elsker miso!! Det er så godt, på en litt rar måte :) Har bare brukt det i varme supper da, men har veldig lyst til å lage en raw varant. Liker at din inneholder wakame- jo mer sjøgress jo bedre :D
  God helg søte!

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må du prøvde denne, du kommer til å elske den! :)

   Slett
 2. Det har jeg faktisk aldri smakt, men så enkelt å lage selv da :)

  SvarSlett
 3. Herlig:) Spiste miso-suppe ganske ofte før, men har bare helt glemt at det eksisterer. Og hvor godt det er! Godt du minnet meg på det.

  Ha en super dag!:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...