fredag 17. august 2012

Uimotståelig cheesy grønnkålchips

Grønnkål er endelig i sesong! Grønnkål er noe av det sunneste du kan få i deg og har et høyt vitamininnhold og er en av de grønnsakene som inneholder mest jern. Den inneholder A og C-vitaminer, kalsium, fosfor og jern og styrker immunforsvaret. Grønnkålchips er kjempeenkelt å lage men du kan også kjøpe ferdig grønnkålchips på helsekostbutikker.Slik lager du "oste" grønnkålchips på bittersøtt vis:
Du trenger
1 pakke grønnkål (200 gram)
2 ss olivenolje
1 dl pinjekjerner
2 ss sitonjuice
2 ss lys miso paste (helsekost)
1 ts cayennepepper
1 ts himalaysalt
2 ss næringsgjær
1 fedd hvitløk
1-2 ss vann
Fjern stilkene på grønnkålen først. Kjør alle ingedienesene bortsett fra vann i en foodprosessor. Spe på med vann litt og litt til du får øsnket konsitens. Det skal være tykktflytende og ikke "suppete". Hell så over ostemarianden over grønnkålen og masser den lett inn i kålen. Spre kålen på 3 dehydratorbrett og tørk på 41 grader i ca 8 timer eller til kålen er blitt sprø. Den kryper ganske mye når den har tørket. Hvis du ikke har dehydrator kan du bruke vanlig ovn på 50 grader og sette en sleiv i døren for å slippe ut luft. Husk å åpne døren helt innimellom. Jeg har ikke prøvd dette sselv, men det skal fungere fint :)
Dehydratoren er forvist til vaskerommet sammen med de andre bråkete maskinenen!

Det er mange måter å lage grønnkålchips på. Prøv deg frem og finn din egen vri. En enkel variant er kun med olivenolje og himalayasalt og evt urter. Namnam!

Chipsen holder seg i en lufttettboks i 1 måned (men seriøst, hvem klarer å ha den liggende sååå lenge uten å spise den opp????. Utfordringen for meg er å ikke mumse i meg alle mens jeg venter på at de skal bli ferdige i dehydratoren, man må jo prøvesmake for å se om de er ferdige..!) :) Supersunn chips og uimotståelig god, hvem blir ikke glad av slikt? Yummie yummie! :)

God helg! Cheesy grønnkålchips og grønnkålchips med olivenolje og salt

Og på 1,2,3 var den vekk vekk vekk...!

9 kommentarer:

 1. Er grønnkålen tilbake? Hurra! :D Grønnkålchips er så utrolig sinnsykt godt! Må komme meg ned på torget og hamstre. Og prøve å lage nok til å lagre, her ogå forsvinner det med en gang. Merkelig ;) Miso har jeg aldri brukt før, men det gir vel en litt ostete smak det også? Må prøve å få tak i.

  SvarSlett
 2. ååh, jeg elsker grønnkålchips! Det er så godt! Haha, jeg er fæl til å prøvesmake jeg også, både 1..2.. og 14 ganger:P

  SvarSlett
 3. Grønnkål og grønnkålchips<3 Hjelpes, så godt det er! Din variant høres såå god ut! Hadde jeg bare hatt en dehydrator... Enn så lenge spiser jeg så mye fersk jeg bare kan , love it, og kjøper ferdig chips!

  SvarSlett
 4. Det skal jeg jammen prøve å lage. :-) nammis!

  SvarSlett
 5. mmmmmm:) elsker grønnkålchips. Idag skal jeg jammen meg på jakt etter grønnkål!

  SvarSlett
 6. Jeg blir så imponert over hvor kreativ du alltid er! :D

  SvarSlett
 7. Nydelig! Ved sånne innlegg får jeg alltid lyst på en dehydrator :-)

  SvarSlett
 8. Så herlig :-) Flott blogg! Takk for tipset.

  SvarSlett
 9. Takk for at du pinget bloggen din! Dette innlegget er på førstesiden av Grønn & Skjønn bloggen! http://www.gronnogskjonn.com

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...