tirsdag 3. april 2012

Raw blåbær "oste" kake

Min kjære har endelig kommet hjem etter to uker i New York, og det måtte jo feires med kake! :) Jeg er lykkelig for at to uker som gressenke og alenemor til tre endelig er over (respekt til alle alenemødre der ute).


Kaken var aller mest populær hos lille Snuppelupp på 1 1/2 år, som mumset i seg litt etterhvert som kaken ble laget :) Har tatt bildene med mobilen, så kvaliteten på bildene er ikke de beste - men kaken er fantastisk!





 Kaken lages i tre deles som skal settes sammen etterhvert, og den lager du sånn:


Bunn:
2 dl dadler, tett pakket sammen
1 ss saft fra ferspresset sitron
1 ss rå vanilje
Klype himalayasalt etter havsalt
3,5 dl mandelmel
1,5 dl tørket kokosnøtt
1,5 dl cashewnøtter


Blend dadlene først i en foodprosessor og tilsett så de andre ingrediensene. Trykk sammen i en kakebunn, og sett den i fryseren til du er klar for å sette på fyllet på kaken.





"Oste"fyll/vaniljjefyll:
2,5 dl cashewnøtter (bløtlagt)
2,5 dl kokosmelk
0,5 dl agavenektar (eller mer om du liker det søte)
1 ss saft fra ferskpresset sitron
1 ss rå vanilje
Klype himalayasalt etter havsalt
1 dl smeltet kokosolje
1 ss leicitin


Ha i alle ingrediensene untatt kokosolje og leicitin i en food prosessor og kjør  til det er en fin masse. Ha så i kokosolje og leicitin. Sett til side.


Det er lov å smake underveis! :)
Blåbærfyll:
3,5 dl cashewnøtter (bløtlagt)
5 dl blåbær
1 ss saft fra ferskpresset sitron
0,5 dl agavenektar (eller mer om du liker det søte)
1 ss rå vanilje
Klype himalayasalt etter havsalt


1 dl smeltet kokosolje
1 ss leicitin

Ha i alle ingrediensene untatt kokosolje og leicitin i en food prosessor og kjør  til det er en fin masse. Ha så i kokosolje og leicitin.


Nå kan du sette den sammen! Ta først halvparten av blåbærfyllet og sette i fryseren i 1/2 time. Ta deretter alt oste/vanilje fyllet på, og sett tilbake i fryseren i ca 1/2 time. Ta deretter på resten av blåbærfyllet og sett i fryseren i ca 15 minutter.




Pynt til slutt med blåbær og bringebær- Og så er det bare å servere til kakehungrige gjester og mumse i vei! :D




Denne kaken er rå, full av antioksidanter, kalsium, magnesium, jern, magnesium og vitamin E. Og så er den kjempegod!! Yummie Yummie! 

God påske! :)

11 kommentarer:

  1. Du er flink du! Den så helt herlig ut. Så heldig mann du har :)

    SvarSlett
  2. Det så nydelig ut, skulle likt å smakt på den! :)

    SvarSlett
  3. ÅÅåå, denne ser helt fantastisk ut!! Elsker slike rå kaker! De ser super-fancy ut og smaker så godt, og igrunn er de enklere å lage enn "vanlige" kaker- digger det!
    Goood påske til deg, kos deg masse med mannen (kan tenke meg det var godt å se han igjen!!) og familien<3

    SvarSlett
  4. Mmmm. Den kaken ser veldig god ut. Kanskje det er denne jeg må lage i påskeeferien? God påske til deg også!

    SvarSlett
  5. Håper den blir servert ved neste visitt ;P

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare gi beskjed på forhånd når du kommer du, så skal vi nok klare å stelle i stand noe! ;)

      Slett
  6. Dette må prøves ut, ser kjempegodt ut =)

    SvarSlett
  7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...