fredag 7. september 2012

Raw burgere til helgen

Rå burgere er super helgekos og disse er så supergode at du nesten glemmer at de er rå, veganske og supersunne! De kan overbevise selv den værste skeptiker!


For å lage bittersøte rå burgere trenger du:
3,5 dl mandler, bløtlagt i ca 10 timer og dehydrert til helt tørre. Deretter kjørt til mel i en food prosessor.
1 rød paprika
1 rødløk
2 gulerøtter
1 stilk selleri
2 fedd hvitløk
2 ss fersk koriander
3 ss tamari
2,5 dl knuste linfrø

Kjør alle ingediensene sammen untatt de knuste linfrøene. La det være igjen litt deler av grønnsakene og ikke kjør til purè! Bland sammen med linfrøene i en bolle og rør alt godt sammen. Form så burgere med hendene dine. De skal være ca 1,5-2 cm høye. Blir de for tynne begynner de å smule og blir de for tykke blir de for myke. Ha dem så i dehydratoren i ca 7 timer på 41 grader. Server med din favorittsalat og raw BBQ saus. Oppskriften gir 8 burgere. De kan gjerne fryses og varmes lett opp igjen i dehydratoren.

Yummie yummie! :D
5 kommentarer:

 1. Så fin oppskrift Benedikte!! Dette både ser og høres dødsgodt ut! Skal absolutt testes ut veldig snart!
  I dag etter jobb skal jeg prøve med på grønnkålchips-laging for første gang :D Gleder meg, og håååper resultatet blir bra selv om jeg ikke har dehydrator og må bruke ovnen.
  Håper du får en kjempefin lørdag<3

  SvarSlett
 2. Dette så veldig godt ut, men jeg vet ikke hvordan det ville blitt uten dehydrator?!

  SvarSlett
 3. Hei!

  Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av resepter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

  Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle resepter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

  Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


  Varme hilsen,

  Ann-Sofi
  http://www.alleoppskrifter.no/

  SvarSlett
 4. Flott burgerne så ut, og jeg er sikker på de er veldig gode. God helg :)

  SvarSlett
 5. Herlig oppskrift! Disse skal jeg prøve:D Tenker det er en helt RÅ burger!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...