tirsdag 25. september 2012

Spicy raw squash chips

Det som er det aller beste med raw snacks er at man ikke trenger å vente til lørdag med å spise dem! :) Denne squash chipsen er en fin avveksling fra grønnkålchipsen som jeg har spist kanskje litt i overkant mye av den siste tiden, hehe :)Skjær to squash i tynne skiver, aller helst med en mandolin. Ha alle skivene i en stor skål og lag marinaden i en annen skål. Bland sammen marinaden:
2 ss eplecider eddik
2 ss olivenolje
1 fedd hvitøk, most i hvitløkspresse
1 ts paprikapulver
1 ts cayennepepper
1/2 ts himalayasalt

Mariner så squash skivene i marinaden og masser den forsiktig inn i skivene og pass på at alle skivene blir marinert. La det hele hvile i ca 30 minutter. Ha så chipsen på dehydratorbrett på 41 grader i ca 12 timer eller til chipsen er blitt crispy. Holder seg i lufttett glass i ca 1 måned, men her hjemme forvinner de stort sett første dagen... Til og med min kjære som er litt skeptisk til alle "de rare greiene" ble fersket da han gikk og snoket i glasset.. hehe! ;)PS. Det meste av krydder som selges på butikken er bestålt, så gjør deg selv en tjeneste og kjøp krydder på helsekost eller iHerb. Frontier har bra utvalg av ubestålte krydder. Husk at du kan bruke koden min NIQ785 om du bestiller for første gang så får du 5 dollar i rabatt.


9 kommentarer:

 1. Squashchips er kjempegodt! Jeg skulle lage ovnsbakte grønnsaker en gang, men lot de være i en anelse for lenge. Hell i uhell, det ble mye bedre! Har ikke helt tålmodigheten til den rå varianten, men :P

  SvarSlett
  Svar
  1. Tålmodighet er en dyd tydeligvis! Jeg spiser opp i hvert fall halvparten mens de frems de fremdeles ligger i dehydratoren! ;)

   Slett
 2. YUM, du lager så mye godt Benedikte!! Jeg vurderer sterkt å kjøpe meg dehydrator for tiden. Tror faktisk jeg kommer til å spare på det i forhold til å bruke masse penger på kjøpe-grønnkålchips og nori-chips! Og man kan jo lage så mye annet godt i den å- slik som disse :)Shuash-chips måå jo bare være godt.
  God natt søte deg! Håper du får en god dag i morgen! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja skaff en dehydrator!! Du kommer til å bli så glad i den! Det er jo ikke lenge til jul da, så du kan jo hinte til familie og venner om at de kan spleise på en til deg...! :)
   Klem tilbake!

   Slett
 3. dette så utrolig godt ut! Er det like sprøtt som det ser ut? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp de er helt sprø og crispy som vanlig chips! :) Og mye mye bedre! :)

   Slett
 4. Kul oppskrift! Gøy å se noe annet enn oppskrift av kål i alle slag- squash er jo genialt. Flinke du :)

  SvarSlett
 5. Disse må jeg prøve meg på! :D Her går det i grønnkålchips og rødbetechips for tiden. Mmmm! :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...