fredag 15. juni 2012

Raw sjokoladekake

Verdens beste pappa har feriet bursdag denne uken, og da måtte han jo gjøres stas på! :) Jeg laget en nyyydelig raw sjokoladekake som falt spesielt i smak hos lille Snuppelupp. Faktisk var det jeg og henne som knertet mesteparten av kaken, hehe ;)



Denne kaken lager du sånn:

Fyll:
5 dl rå cashewnøtter
2 dl solsikkekjerner
16 dadler
10 ss rå kakao
1 ts rå vanilje
2 ts vann
Dash himalayasalt

Sjokoladetrekk:
12 ss agave
12 ss rå kakao
5 ss smeltet kokosolje
Dash himalayasalt

Ha nøtter, solsikkekjerner og salt i en food prosessor og kjør til det blir finmalt. Ha deretter i dadlene og kjør til det blir en fin "deig". Ha så i kakao og vanilje til alt er sammenblandet. Ha deretter i vann og kjør.
Ha "deigen" i en kakeform og press den ned i formen med hendene. Sett til side.
Lag så sjokoladetrekket ved å blande alle ingrediensene sammen i en food prosessor. Du må gjerne stoppe innimellom for å skrape ned sidene med en slikkepott. Når sjokoladetrekket er ferdig blandet har du det på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet eller fryseren til trekket har stivnet.

Yummie yummie! :)




Hva sa du? Har jeg kake rundt munnen?

God helg alle sammen! I helgen skal jeg se denne karen her. Yey! :)




18 kommentarer:

  1. Jatakk!! Å herligfred så god den så ut, og hehe, bilde av snuppa "tok kaka"!! ;)

    SvarSlett
  2. Ser kjempegodt ut! Regner med den gikk fort unna, ja ;)

    SvarSlett
  3. Gosh, den ser god ut. Flink du er! ser ut som den falt i smak, hehe:)

    SvarSlett
  4. Raw kaker altså <3 det måå bare være det beste som finnes! Denne ser nydelig ut!
    Kos deg masse i helgen, med konsert og alt! :)

    SvarSlett
  5. Lekker, den er sikkert raw god :)

    SvarSlett
  6. Den så ekstremt god ut!! Skal prøve ålage den så fort jeg får tillgang på food prosessor igjen :-)

    SvarSlett
  7. Ser veldig deilig ut.
    Lyst til å lage
    Lyst til å smake
    Flott Lørdag ønskes deg:-)

    SvarSlett
  8. Deilig, deilig, deilig! Godt man ikke trenger å bare ta et stykke:D

    SvarSlett
  9. Nammenam :P
    Og takk for i går! Knallbra konsert :D

    -Milla

    SvarSlett
  10. Den så herlig ut! Fikk lyst til å lage den med en gang :) Ta gjerne en titt på min helt nyoppstartede livsstils- blogg :)

    SvarSlett
  11. Kjære vene så godt det så ut! Sender du et par stykker til meg i posten? Hehe! Tipper den er borte vekk allerede ;)

    SvarSlett
  12. Lekker- frister veldig ;-D

    SvarSlett
  13. Ser veldig god ut, må prøve å lage noko slikt snart.
    Har også fått boka du anbefalte i hus, so då er det berre å prøve ut.

    SvarSlett
  14. Tenkte jeg bare skulle informere om at jeg har byttet navn på bloggen min til noe mer engelsk-vennlig! :) ha en fin dag videre!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra! Bare til info, så funker ikke linken til bloggen din på blogger siden din!

      Slett
  15. Mmm, den så himmelsk ut! :D Var konserten bra? Jeg var en liten Kravitz fan for mange, mange år siden, men han har gått litt i glemmeboka :P

    SvarSlett
  16. Tror eg nettopp forelsket meg i bloggen din....
    Superdigge oppskrifter!
    Men lurer på en ting ang. denne fantastiske kaken; Kan den lages en dag i forveien, smaker den like godt dagen etter? Bør den isåfall stå kjølig i kjøleskap eller fryser?

    På forhånd takk for svar and keep up the awesome work;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Å så hyggelig kommentar, you made my day! :D
      Denne fantastiske kaken kan lages dagen i forveien og holder seg godt, om den ikke smaker enda bedre etter at smakene har "satt seg". Den må oppbevares i kjøleskapet, og så pynter du den bare rett før servering. Du kan fryse den også, men husk at den bruker litt tid på å tine, så kjøleskap er det beste.
      Lykke til med kake"bakingen", håper du liker den like godt som meg og mine!

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...