onsdag 23. mai 2012

Grønn smoothie med spinat og bær

Smoothie sesongen er defintivt i gang! Sol sol sol og over tjue grader. Fra ullundetøy til singlet på mindre enn en uke :) Smoothie er raw food alle kan mestre, og jeg tror enda ikke jeg har truffet noen som ikke liker smoothie. Barna mine er litt skeptiske til grønne smoothies, men med denne vil man ikke en gang merke spinaten. Til barn som er skeptiske til grønne smoothies er det lurt å ha i det grønne sammen med bær. Spinat inneholder jern, men av den typen det er vanskelig for kroppen å ta opp uten vitamin C. Derfor er det smart med camu pulver slik at kroppen klarer å ta opp jernet i spinaten. Camu inneholder mer vitamin C enn noen annen plante og hele 30-60 ganger mer enn i en appelsin!
Du lager den sånn:
1 moden banan
1 pakke med økologiske bær (jeg kjøpte mine på Ica)
2-3 never med spinat
Ca 3 dl vann
1 ss camu camu pulver

Ha først i banan og vann og kjør sammen i blenderen. Ha så i spinat og bær. Ha i mer vann om du ønsker den mer flytende. Så godt - så enkelt!


10 kommentarer:

 1. MMM elsker smoothi! har lagd det for første gang i år og er heeelt hektet (har drukket det endel før, bare ikke lagd det selv!). det er så godt og enkelt ! skal virkelig prøve med noe grønt også. har begynt å fryse ned oppkuttet frukt så det bare er å smekke oppi!
  nam nam.
  Kos deg i solen :)

  SvarSlett
 2. Nammenam :P

  klem fra Milla

  SvarSlett
 3. Jeg digger smoothie, og igår lagde jeg faktisk is av min! Kanskje noe for dere? :)

  SvarSlett
 4. Smoothie er forfriskende, godt og deilig i sommerværet. Startet dagen med en deilig bærsmoothie selv idag- nam nam ;-D

  SvarSlett
 5. Det såg godt ut, har aldri prøvd med spinat i. Spennande. Vi òg lagar is av smootihes, sidan vi ikkje får tak i økologisk is her vi bur og vil redusere litt på sukkeret kvardagar, er det ei god erstatning, og heldigvis populær.

  SvarSlett
 6. Smoothies er så godt, og perfekt måte å lure inn sunne saker :)
  Har ikke prøvd Camu før, men har hørt mye bra om det!

  SvarSlett
 7. Dette pleier jeg også å lage, minus camu. Kjempe godt!

  SvarSlett
 8. Jeg slurper i meg store mengder smoothies om dagen! Så digg i finværet!

  SvarSlett
 9. Smoothier er fantastiske! Men blenderen min er ødelagt (oh noes!! :O )... Så venter spent på en blendtec som er på vei i posten!! :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...