søndag 13. mai 2012

Palmeolje fases ut

Dette skiltet så jeg da jeg var på butikken i går ! :)


I tillegg lanserer nå Stabburet Nugatti uten palmeolje, og Tine er i ferd med å fase ut 90% av palmeolje i løpet av 2012, og resten blir faset i løpet av de påfølgende år. I følge Stabburet spises det 450 000 skiver med Nugatti i året, så bare her er det mye regnskog som blir spart! Flere andre aktører følger etter og kutter ut bruken av palmeolje. Det er veldig gledelig at produsentene tar til etteretning forbrukerens krav om mat fri for regnskogfiendtlig palmeolje. Engasjement nytter! Det er fremdeles altfor mye palmeolje i norske butikkhyller, men forhåpentligvis vil flere matprodusenter følge etter og kutte ut bruken av palmeolje. Nå ønsker jeg meg fokus på palmeolje i hud- og hårpleie og kosmetikk også!

Les mer om dette her. Den oppdaterte palmeolje guiden finner du her. Du kan fremdeles skrive under oppropet mot palmeolje her.

10 kommentarer:

 1. H e r l i g !!!!! :D

  Deilig at det hjelper og at vi forbrukere kan få det lettere <3

  Klemklem

  SvarSlett
 2. YEY, det er et skilt til å bli glad av :D Hurra!!!
  Ha en fiiiin søndagskveld søta :)

  SvarSlett
 3. Hurra, det nytter! Så får vi bare fortsette!
  Ha ei flott veke!
  Og takk for hyggelig hilsen:)

  SvarSlett
 4. Hurrra! Dette gjør meg veeeldig glad! Håper bare ikke skiltet blir misbrukt. Herlig å se at engasjement funker :))))

  SvarSlett
 5. Endelig! Takket være deg og mange andre som har ropt så høyt at de ikke kunne la være :)

  SvarSlett
 6. Så kult.
  Du er kul og bloggen din er kul på en ny måte.
  Henger meg på som følger.
  Mvh
  Karianne

  SvarSlett
 7. Jeg har aldri tenkt på palmeolje som noe "farlig", verken for helse eller miljø. Men der har jeg fått en helt annen mening! Jeg kjøpte nemlig en pose wasabinøtter i Sverige, og da jeg hadde spist en del av de begynte jeg å føle meg skikkelig uvel, og som om jeg hadde spist reint fett. Jeg kunne ikke skjønne hvorfor, og trodde det bare var noe som dukket opp akkurat der og da. Et par dager senere spiste jeg wasabinøtter igjen, og den samme følelsen kom, så jeg leste på baksiden av posen og der sto palmeolje som ingrediens (jeg mener å huske den sto ganske høyt oppe på listen, som jo betyr høyt innhold ettersom jeg har forstått). Så jeg har bare sluttet å spise wasabinøtter, og holder meg så langt unna andre produkter med palmeolje som overhodet mulig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Palmeolje er usunn for både kropp og klode! Så fortsett å lese bakpå pakkene hva maten inneholder!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...