mandag 21. mai 2012

Raw banan pannekaker

Denne uken startet med supergode rå bananpannekaker og soooool! Yey! :D
Når været er varmere er det så mye lettere å spise rå mat også. Når jeg fryser får jeg craving etter varm mat.

Disse pannekakene ser litt skumle ut, men er helt vanvittig gode, og etter å ha spist disse kommer du aldri til å ha lyst på tørre skiver til frokost igjen! Lille Snuppelupp eeeelsker disse pannekakene og blir veldig lykkelig hvis hun får servert disse til frokost. De er søte og mektige så et par stykker er nok til en person.


For å lage dem trenger du:
4 bananer 
8 ss kokos. Jeg hadde bare kokosflak akkurat nå, så jeg kjørte dem i food prosessoren for å lage kokos.


Mos bananene med en gaffel og bland sammen med kokosen. Lag små pannekaker av "deigen" og ha dem på et paraflexx brett. Sett dehyratoren på 41 grader i 6-7 timer. Jeg lager mine pannekaker og kvelden og så er de klare til morgenen etter. Da er de enda litt varme, men det er supergode kalde også. Pannekakene skal være tørket på utsiden, men myke. 


Oppskriften gir ca 5-6 pannekaker og 2-5 porsjoner alt etter hvor mye du spiser. De holder seg fint i en lufttett boks i kjøleskapet i et døgn (men her i hus forsvinner de omtrent før jeg får tatt dem ut av dehydratoren). En herlig start på uken! Yummie yummie!

7 kommentarer:

 1. Dette såg spennande ut. Men går det ann å lage i ein vanleg ovn? Har tenkt litt på å prøve å lage litt raw mat også, men er heilt nybyrjar på dette området, og veit egentlig veldig lite om raw mat generellt. Men alt som er bra for ein skal prøvast ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan lage det i vanlig ovn også å la den stå på 50 grader med en sleiv i døren for å slippe ut luft. Eventuelt kan du legge de ut i solen i en times tid (de tørker fortere i solen). Men generelt når en oppskrift bruker dehydraor kan man bruke ovn på 50 grader med sleiv i døren.
   Raw food er veldig spennende! Anbefaler deg å investere i boken til Erica Palmkrantz - Raw food på norsk. Der er det mange fine oppskrifter som ikke trenger dehydrator, og en super bok for nybegynnere. :)

   Slett
 2. mm, hørtes godt ut!!! og så enkelt. gleder meg til den dagen jeg får meg dehydrator

  SvarSlett
 3. Deilig!!! Slike rå bananpannekaker er faktisk skikkelig gode! Jeg har laget en variant som ikke er rå, siden jeg bruker stekeovnen, men de er av typisk rå ingredienser: banan og paranøtter. De er så superfluffy og gode! Raw food er GØY :D
  Håper du har en fin uke<3

  SvarSlett
 4. Så lekkert! morsomt at de faller i smak hos de små og! :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...