Jeg klarte ikke å dy meg da jeg så denne kjempefine kommoden på finn. Jeg har lenge vært på jakt etter en høy teak kommode til et av gutterommene, og denne passet perfekt! Spesielt synes jeg det er så fint med sånne innover håndtak. Jeg elsker gamle teak møbler, og ville selvsagt aldri funnet på å kjøpe nye teakmøbler! Gjenbruk derimot er fine greier :)
Dehydratoren har virkelig fått kjørt seg de siste dagene. Men det som er så fint er at man kan lage så mye samtidig!
Jeg har laget eple-pære-kanelruller (eller fruit leather som det kalles)...
Tørket eplesnacks...
og raw kjeks. De ble supergode og det er helt utrolig hvor mye bedre det smaker når det ikke er "bakt ihjel". Alle smaker er intakt og det er bare sååååå godt! Disse kjeksene blir kjempegod med dip! :)
For å lage kjeksene trenger du:
2 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
2 fedd hvitløk
1 rødløk
2 paprika
Ca 3 ss fersk basilikum
Dash himlayasalt
Dash cayennepepper (kan sløyfes)
Oppskriften gir to brett.
Linfrø står til bløtlegging |
Kjeksen før den er tørket |
Bløtlegg linfrøene i 4 dl vann og la stå i et par timer til det har blitt en geleaktig masse. Bløtlegg linfrøene også, men her skal vannet helles av. Bland sammen ingredienesene i en food prosessor, gresskarkjerner til sist. Pass på at det er noen hele frø igjen. Sett i dehydrator på 63 grader i 1 time og sette så ned til 41 grader i ca 12 timer. Når det er noen timer igjen kan du gjerne skjære opp i passende biter slik at de bli lettere å knekke av når de er ferdige. Snu kjeksene når det er ca to timer igjen. Garantert verdt å vente på! :)
Kjeksene så syltynne, men gode ut :-)
SvarSlettFor et prakt eksemplar av en teak sjenk!
SvarSlettJeg vet ikke så mye om teak, men vet sånnca at man ikke bør kjøpe nytt. Hvorfor vet jeg ikke. Tar du oppdraget?
Jepp, det gjør jeg - følg med! :)
SlettSå fin kommode! Gjenbryk er bra :D
SvarSlettSå artig du får laget så mye gopdt i dehydratoren din! De kjeksene ser kjempegode ut. Også så tynne- nesten som chips ;)
så flott kommode!!
SvarSlettVeldig inspirerende å lese om all maten du lager.
Klem
Så mye godt du lager!! De kjeksene skal jeg prøve!! Høres supergode ut!!!
SvarSlettFin helg til deg:-)))
Klem Siri