fredag 2. mars 2012

Raw sjokoladepålegg

Barna mine synes det er kjempestas at sjokoladepålegg kan være sunt! Og så er det jo sååååå godt også! En av guttene mine er spesielt glad i dette pålegget, og det er kjempeenkelt å lage ettersom det det ikke krever bløtlegging av nøtter. Ingen grunn til å kjøpe Nugatti på butikken når man kan lage noe så godt selv! Til sammenligning inneholder Nugatti disse ingrediensene: Sukker, vegatabilsk fett, hasselnøttkjerner (9%), skummetmelkpulver, kakaopulver, mysepulver, herdet vegatabilsk fett, emulgator (soyalecitin), aroma. Fullt av raffinert sukker og regnskogfiendtlig palmeolje! Nei takk!


For å lage dette pålegget trenger du:
Ca 180 gram kokosolje
2 ss leicitin (kan sløyfes)
2 ss Pure Planet Aktivated Barley (kan sløyfes)
10-15 dråper stevia hasselnøtt


Smelt først kokosoljen i vannbad, og bland deretter i honning. Bland så inn det tørre litt etter litt. Ha så i yacon sirup og stevia til slutt.

Jeg bruker enhver anleding til å snike inn litt "ekstra" i sjokolade, men om du ikke har leicitin eller aktivated barley kan du selvsagt lage pålegget uten. Aktivated Barley gir varig energi hele dagen ved hjelp av komplekse karbohydrater med lav GI. Det inneholder også store mengder naturlige beta-glukaner som gir en kraftig immunstyrkende effekt. Leicitin kan ha en gunstig effekt på hjernen og hukommelse og gir også en mild og rund smak. Stevia hasselnøtt gir pålegget en litt nøtteaktig smak, men du kan gjerne lage med andre varianter av stevia også. 

Pålegget holder seg en ukes tid på kjøkkenbenken. Det holder lenger om du setter det i kjøleskapet, men da blir det STEINHARDT. Her forsvinner det i løpet av en uke likevel, så det er best å ha det lett tilgjengelig på benken! :)
20 kommentarer:

 1. Yum yum!! Dette så knallgodt ut!
  Vi har aldri sjokoladepålegg i huset, med dette så ut som det var (u)farlig vanedannende;)

  God helg snuppa!

  SvarSlett
 2. mmm, heldige barn du har ;) Det der ser og høres såå godt ut!

  Og hva skal man med dårlig og kunstig mat, når man kan lage noe som både smaker fantastisk og som faktisk gjør oss godt? Jeg forstår det faktisk ikke! :)
  Goood helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei sant?!! Det er et mysterie for meg også! Gooood helg til deg også! :)

   Slett
 3. Ser utrolig bra ut! Hvor lenge tror du det holder på benken? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det holder seg nok i ca en uke, kanskje lenger til og med. Men noe som er såååå godt forsvinner jo fort! ;)

   Slett
 4. Må prøves! Ut med nugatti som har palmeolje i seg, og INN med denne!

  SvarSlett
 5. Åhh, ja- raw sjokoladepålegg er NAM! ;-)

  SvarSlett
 6. Nam! Jeg bruker hasselnøtter i pålegget for tiden. Men steviadråper med hasselnøttsmak er jammen ikke dumt det heller! Skal innrømme at jeg selv gjerne spiser hjemmelaget sjokoladepålegg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hasselnøtter er jo bedre, men krever jo mer planlegging da. Stevia er bra om man vil ha ting gjort FORT! :)

   Slett
 7. DETTE MÅ prøves!! ropa kaill`n :) and I totally agree :) når vi har tenåringen på besøk kan han ete en nugattiboks heilt aleine! huff huff :) men hvor kjøper man alt dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. En hel boks med Nugatti er ikke bra nei! :S Da er dette bedre! :) Ingrediensene får du på iHerb! Gi meg en lyd om du trenger en liten innføring! :)

   Slett
  2. vil gjerne ha en innføring ja! har lenge tenkt på å bli kunde hos iherb :) mail adr : akgreiff@gmail.com

   kanskje jeg kan overbevise mannen at det ikke smaker cokkos av cokkos ;)

   Slett
  3. Sender deg en mail ila helgen jeg! :)

   Slett
 8. Takker for tipset, kunne vært artig å prøve. Vet du om det er noen annet man kan bruke istedet for kokosolje??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm, bruker alltid kokosolje jeg :) Vet sannelig ikke, liker du ikke kokosolje? Jeg kan forsikre deg om at du ikke kjenner smaken av den! :)

   Slett
 9. For en herlig og inspirerende blogg du har! Jeg legger meg til som følger sporenstreks:-)

  Klem

  SvarSlett
 10. Det er helt absurd at det fortsatt finnes lønnsforskjeller, og særlig som kvinne i mannsdominert yrke burde du ha fått mer, er det ikke vanlig i norge med ulikhet for å oppnå likhet? arg arg (mitt motto i dag)
  jeg tenker og mat man skal ha lov til å ikke være seriøs hele tiden, og gjøre det man vil. det som plager meg er at feks kvinners blogging har mye mindre status enn menns interesse for å se på fotball og andre "mannlige ting". dessuten har jeg lest fler gode samfunnsblogger av kvinner enn av menn.

  Ha en riktig god kvinne dag :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...