mandag 13. februar 2012

Alternativ kos til Valentines Day - litt sunnere vafler med raw jordbærsyltetøy

Da jeg var liten og bodde hjemme hos mor og far kjøpte vi aldri morsdags- eller farsdagspresanger. Handelsstandens dag som min far pleier å si. I stedet tegnet jeg tegninger, laget god frokost og vi fant på noe ekstra kos sammen. Dette er en fin tradisjon som jeg har overført til barna mine.
Det er mye hyggeligere å få en tegning laget av kjælighet av små barnehender eller noe kjøpt på butikken som man egentlig ikke trenger! Selvfølgelig synes jeg også det er stas å få blomster og gaver, men det trenger slettes ikke være en spesiell anledning og jeg liker best å bli overrasket! :) Det er vel egentlig kjøpepresset jeg ikke synes noe om. Så med andre ord ikke noe morsdagshopping på oss!


Organisasjonen «Framtiden i våre hender» har flere ganger fortalt hvilke miljøkonsekvenser vårt overforbruk har. Ifølge Worldwatch Institute trenger vi tre og en halv jordklode om alle skulle hatt et forbruk som oss nordmenn.


På morsdagen fikk jeg kjempefine tegninger av guttene mine. Akkurat det jeg ønsket meg! Til min egen mor laget jeg raw sjokolade :)Men jeg liker jo selvsagt å gjøre stas på kjæresten min, har laget litt sunnere hjertevafler og raw jordbærsyltetøy i anledning Valentinsdagen. Namnam!
Jeg laget oppskrift for hele familien, men har du kun en romantisk date for to, kan du bare dele oppskriften i to. Med denne oppskriften får du ca 10 store vaffelhjerter.

Du trenger:
1 liter havremelk eller annen melk
6 dl siktet speltmel
4 dl bokhvetemel
4 dl havregryn
2 ss palmesukker
2 ss agavesirup (kan sløyfes, det er bare jeg som er ekstra glad i søtsaker!)
2 ts bakepulver
Et par klyper himalayasalt

Bland først sammen melken, palmesukker, bakepulver og salt. Ta så i det tørre litt og litt, havregryn til slutt. Til slutt tar du i agavesirup. La røren så i kjøleskap i 30-60 minutter, gjerne lenger om du ønsker. Så er det bare å finne frem vaffelhjernet til og begynne å steke til vaffelhungrige kjære! :)
Raw jordbærsyltetøy lager du slik:
Ta 500-600 gram jordbær og kjør i en håndmikser. Ikke kjør for lenge slik at alt blir helt most, det blir best om det er litt hele bær i også. Bland sammen 1 ss raw honning. Vips, ferdig!Dette ble superpopulært blandt store og små i huset! Vi klarte ikke å vente til morgendagen, men vaflene ble veldig mettende, så vi har nok av rester til Valentinsdagen :)

På Valentinsdagen skal faktisk meg og kjæresten min på date. Det er år og dag siden sist. Gleder meg! :hjerte:

4 kommentarer:

 1. Så godt det så ut! skal prøve å lage vaflene når jeg har alle ingrediensene i hus :-) Lagde jordbærsyltetøy selv idag :D Skal legge det ut på bloggen etterhvert :)

  SvarSlett
 2. jeg liker å feire handelsstandens dag, så lenge man ikke handler for å kose seg på den. har alltid feiret mor og fars dag, med hjemmelagde ting og frokost på sengen. Valentines dag feires og, men uten alt gavestyr.

  Spennede oppskrift,, har ikke hørt om halvparten en gang. men elsker vafler!

  SvarSlett
 3. Veldig enig med deg! Mye koseligere å bruke tid sammen, spise god mat osv på spesielle dager- enn å gi bort masse gaver! Sier selvfølgelig ikke neitakk til gaver, men synes de er aller best når de er spiselige, eller kan brukes opp på annet vis :)
  Vaflene ser kjempegode ut! Tenkte å lage en spesiell Valentin-dessert til mamma og pappa og meg i dag også :)

  SvarSlett
 4. Speltmel er IKKE glutenfritt....

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...