fredag 10. februar 2012

Raw sjokolade til kidsa

Helgen står på trappene, og da er det på sin plass med litt godis! :) Det er utallige oppskrifter på raw sjokolade, men det enkle er ofte det beste, og det er denne varianten guttene mine liker best.

Du trenger:
100 gram rå kakaosmør
10 ss rå kakao pulver
1 ss lucuma pulver
5-8 ss rå agavenektar eller annen søtning.
1 bitteliten klype med himalayasalt
Noen dråper stevia

Først smelter du kakaosmøret i vannbad. Pass på at temperaturen på vannet ikke overstiger 40 grader. Det kan ta litt tid å smelte alt smøret, og du må kanskje skifte vann underveis om det blir for kaldt. Du kan også dele smøret inn i mindre biter slik at det smelter fortere. Når smøret har smeltet rører du inn pulveret litt etter litt, tilsett så søtning, salt og stevia. Smak underveis og tilsett mer søtning om nødvendig. Hell så sjokoladen ut i former og sett i kjøleskapet. Så er det bare å vente tålmodig til sjokoladen har stivnet! :)Namnam! :D Legoformer fra en tur til Legoland for et par år siden gjør sjokoladespisingen ekstra morsom!

7 kommentarer:

 1. Helt enig- det enkel er ofte det beste! :) Liker best plain mørk sjokolade selv, så jeg lager som regel det! Men fyll og annet er gøy noen ganger det også :)
  Goood helg :)

  SvarSlett
 2. Jøss så morsomt emd legoformer, er det spesialalget til sjokolade og konfekt eller hvordan får du legoformer? :)

  SvarSlett
 3. Frøken Bittersøt! Jeg har også laget raw sjokolade i dag :)

  SvarSlett
 4. De formene har jeg kjøpt i Legoland. Egentlig er de vel isbitformer, men de funker fint som sjokoladeformer også! :)
  Tror det er tredje eller fjerde gang jeg lager sjokolade denne uken. Jeg tenker at de er til helgen og så klarer jeg bare ikke å la være å spise dem opp, og så må jeg lage nye! ;) Men disse er lørdagsgodis til guttene! :D

  SvarSlett
 5. Så søte former, de hadde fireåringen min likt, han er gal etter lego(og sjokolade).

  SvarSlett
 6. Takk for at du pinget bloggen din! Link til dette blogginnlegget er på forsiden av Grønn & Skjønn bloggen! http://gronnogskjonn.com

  SvarSlett
 7. Elsker formene! Jeg vil også spise små legomenn:D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...