Du trenger:
4-500g tofu (fast, ikke silketofu)
1 rødløk
4-8 shitake-sopp
2 gulrøtter
2 dl bønnespirer
4-8 shitake-sopp
2 gulrøtter
2 dl bønnespirer
1/2 brokkoli
50 gram brekkbønner (ca 1/3 pakke)
50 gram sukkererter (ca 1/3 pakke)
Wok-saus:
4 ss soyasaus
4 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ss finhakket/revet ingefær
2 ss sesamolje
2ts chili olje (etter smak/styrke på oljen)
1 pakke risnudler
4 ss soyasaus
4 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ss finhakket/revet ingefær
2 ss sesamolje
2ts chili olje (etter smak/styrke på oljen)
1 pakke risnudler
Slik gjør du:
1 Start med å tilberede sausen. Hakk opp hvitløk og ingefær (jeg brukte en stavmikser), bland det sammen med soya, sesam- og evt. chiliolje i en litt stor bolle (nok plass til tofuen).
2 Skjær tofuen i terninger på ca 1 cm. Tofuterningene stekes på middels sterk varme til de har blitt gyldne på alle sider. For best resultat steker du litt og litt tofu av gangen. Den ferdigstekte tofuen blandes i sausen og settes til side.
2 Skjær tofuen i terninger på ca 1 cm. Tofuterningene stekes på middels sterk varme til de har blitt gyldne på alle sider. For best resultat steker du litt og litt tofu av gangen. Den ferdigstekte tofuen blandes i sausen og settes til side.
3 Kok opp vann til nudler og følg anvisningen på pakken. Skylles i kaldt vann etter koking og blandes med resten før servering.
4 Wok grønnsakene, og så tilsett tofu, woksaus og nudler
Yummiyummi
Godt tips!
SvarSlett