mandag 9. januar 2012

Kjøttfri mandag - Kinesisk wok med tofu

Wok og nudler kan varieres i det uendelige, og denne varianten var fantastisk god! Asiatisk mat er aldri feil :)


Du trenger:


4-500g tofu (fast, ikke silketofu)
1 rødløk
4-8 shitake-sopp
2 gulrøtter
2 dl bønnespirer
1/2 brokkoli
50 gram brekkbønner (ca 1/3 pakke)
50 gram sukkererter (ca 1/3 pakke)

Wok-saus:
4 ss soyasaus
4 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ss finhakket/revet ingefær                                                                         
2 ss sesamolje
2ts  chili olje (etter smak/styrke på oljen)
1 pakke risnudler

Slik gjør du:
1 Start med å tilberede sausen. Hakk opp hvitløk og ingefær (jeg brukte en stavmikser), bland det sammen med soya, sesam- og evt. chiliolje i en litt stor bolle (nok plass til tofuen).
2 Skjær tofuen i terninger på ca 1 cm. Tofuterningene stekes på middels sterk varme til de har blitt gyldne på alle sider. For best resultat steker du litt og litt tofu av gangen. Den ferdigstekte tofuen blandes i sausen og settes til side.
3 Kok opp vann til nudler og følg anvisningen på pakken. Skylles i kaldt vann etter koking og blandes med resten før servering.
4 Wok grønnsakene, og så tilsett tofu, woksaus og nudler

Yummiyummi



1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...