mandag 16. januar 2012

Sengetøy ulykke - men andre små lykker

I dag har jeg trøstet meg selv... I går jeg var nemlig på besøk hos mine foreldre for å endelig hente alt det superkule retro sengetøyet som har lagt og støvet ned i skapene deres. For ikke så lenge siden flyttet vi fra en liten leilighet der vi knapt hadde plass til å lagre oss selv til dobbelt så stort rekkehus, så endelig hadde jeg plass i skapene mine til dette nydelige sengetøyet. Jeg elsker retro ting fra 50, 60 og 70- tallet, og så er et jo mer mljøvennlig å gjenbruke gamle ting enn å kjøpe noe (så slik kan jeg rettferdiggjøre å "go crazy" på Finn, qxl, Epla, Etsy, Fretex eller andre bruktbutikker). For eksempel sparer ombruk av 1 kilo tøy miljøet for 4,1 kilo CO2. Så da kan jeg ha god samvittighet! :)


Det er med stor skuffelse, fortvilelse og vantro jeg oppdager at hun har kastet alt sengetøyet! Det forvant tydeligvis i en UFF container rett før jul. Ååå de fine retro, deilige, myke krepp sengetrekkene som jeg har så gode minner fra da jeg var liten. Nydelige med blomster og 70 tallsmønster, og vakre barnetrekk jeg hadde tenkt å bruke til lille Snuppelupp... jeg må innrømme at jeg grein noen tårer, og jeg kjenner faktisk at jeg blir lei meg bare av å tenke på at de nydelige skattene nå er i Bulgaria sammen med 60.000 annet brukt tøy :(

I dag tok jeg turen til Fretex og gjensbuksbuttikken på Knarvik. Jeg prøver å ta turen dit så ofte jeg kan, jeg er nemlig på jakt etter stoler (og nå også sengetøy - ikke noe hell der enda), men ender ofte opp med noe annet i stedet for. I dag fant jeg en løper som jeg er ganske sikker på at min bestefar hadde en ganske lik, en nydelig ramme Snuppelupp skal få på rommer sitt og noen deler av bestikket vi hadde da jeg var liten (ja min mor har kastet det også dessverre). Så litt glad ble jeg jo, selv om det ikke kan dekke over for det forvunnede sengetøyet .
Noen som vet hva dette bestikket heter?

15 kommentarer:

 1. Å, det var kjedelig. Skjønner godt den skuffelsen. Det bestikket hadde vi også hjemme :) Men hva det heter.. Har du sett på bilder på nettet?

  SvarSlett
 2. Jeg tror "alle" hadde det bestikket! :-) skal nok finne ut av det :-)

  SvarSlett
 3. Vi hadde det også hjemme, hehe. Aner ikke navnet jeg heller. Kjedelig at du akkurat gikk glipp av sengetøyene...

  SvarSlett
 4. Hehe, ja sånn bestikk hadde vi også, men jeg aner ikke hva det heter...

  SvarSlett
 5. Navnesøster altså :) fine greier du har fått deg. elsker sånne retro saker

  SvarSlett
 6. Æsj, så kjedelig med tøyet da, skjønner at det var skuffende!
  Hm, det bestikket så kjent ut, men aner ikke navnet desverre.

  SV: Haha, I know what you mean- skjønte at jeg måtte gjøre noe drastisk da jeg begynte å brekke meg hver morgen før jeg drakk min grønne shake:D Dette er genialt i så måte, anbefales!:)

  SvarSlett
 7. Jeg skjønner godt at du ble litt trist. Det er vel i slike sammenhenger man får trøste seg med at det tross alt bare er materielle ting. Men jeg hadde nok blitt skuffa sjøl også.

  SvarSlett
 8. Nei og nei..
  Men det fine er jo at andre som trenger det, har fått det :)

  Plutselig dukker det nok opp noe, selv om det ikke er de fra barndommen <3

  Stor klem

  SvarSlett
 9. Når jeg ser nærmere så ser jeg at symbolet er den franske lilje, så kanskje det heter Lilje rett og slett?

  SvarSlett
 10. Og så mener jeg det er Spar Kjøp som solgte de via postordre tidlig på 80-tallet.

  SvarSlett
 11. Ege: skal si du har gjort research! :D Spesielt verdifulle er de nok ikke, det var mest for nostalgi! :)

  SvarSlett
 12. Kjekt at du likte det blå babyteppet:) Skulle gjerne ha sydd fleire slike, men nokre av stoffa er eg dessverre tom for.
  Så trasig at du gjekk glipp av det gamle sengetøyet. Eg har fått litt, men ellers kjøpt og bytta til meg retrostoff.

  SvarSlett
 13. Kjenner følelsen!!
  Mora mi kastet også alt etter en storopprydning, da jeg kom var alt borte.....
  Vi får bare leve i håpet om at vi en gang snubler over masse gammelt sengetøy!! Det hadde vært noe....

  Ha en fin dag:-)))))

  Klem Fru Samuelsen:-)

  SvarSlett
 14. Har samme bestikk - kjøpte det på postordre da jeg var 16 og skulle flytte for meg selv på hybel. Det var i 1979! Det ser veldig nordisk ut, synes jeg, men det står "STAINLESS STEEL SINGAPORE" på det! Har mistet mange deler, men de er ikke lett å finne lenger. Artig å se at andre enn jeg liker det også! - Og jeg savner også barndommens kreppsengetøy!

  - Line

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Line. Ja det er det samme jeg har! Finner av og itl en del her og en del der, så da passer jeg på å kjøpe det! :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...